Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Grovhakk valnøttene. Strimle rødkålen fint, skrell appelsinene og skjær appelsinbåter i biter. Del avokado i to, ta ut kjøttet og skjær i biter. Drypp over sitronsaft slik at kjøttet ikke blir mørkt.

    Stek bacon, avkjøl og del det i biter.

    Vask salaten og rist av vannet. Legg salatblader på serveringsfat. Rør sammen dressingen og smak til.

    Fordel alle ingrediensene til salaten over salatbladene og hell over dressingen like før servering.

    Server salaten til middag med godt brød til eller som tilbehør til kjøtt

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • ½ dl valnøttkjerner
  • 300 g rødkål
  • 2 stk avokado
  • 2 ts ferskpresset sitronsaft
  • 2 stk hjertesalat
  • 2 stk appelsin
  • 150 g stekt bacon
  • Dressing:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sesamolje
Oppskriftsbilde av salat med rødkål og avokado servert på grønn tallerken.

Fremgangsmåte

  • Grovhakk valnøttene. Strimle rødkålen fint, skrell appelsinene og skjær appelsinbåter i biter. Del avokado i to, ta ut kjøttet og skjær i biter. Drypp over sitronsaft slik at kjøttet ikke blir mørkt.

    Stek bacon, avkjøl og del det i biter.

    Vask salaten og rist av vannet. Legg salatblader på serveringsfat. Rør sammen dressingen og smak til.

    Fordel alle ingrediensene til salaten over salatbladene og hell over dressingen like før servering.

    Server salaten til middag med godt brød til eller som tilbehør til kjøtt