Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrubb potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Sil kokevannet fra og damp potetene godt. Del store poteter.

    Skyll tomatene og del dem i to. Skyll sukkerertene og skjær dem i strimler. Skyll, rens og skjær paprikaen i strimler. Skyll salaten og la den renne godt av. Skjær spekeskinken i strimler.

    Bland alt til salaten i en stor bolle eller på fat.

    Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak godt til med salt og pepper. Hell over salaten eller server den ved siden av.

    Deilig salat som kan serveres som en egen rett med godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 600 g nypotet
  • 12 stk rød cherrytomat
  • 150 g sukkererter
  • 1 stk oransje paprika eller gul
  • 1 pk ruccula
  • 300 g spekeskinke i tynne skiver
  • Dressing:
  • 1 dl lettrømme
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 3 ss lettmajones
  • ¼ ts karri
  • 1 ts grov sennep
  • salt og pepper
  • 3 ss hakket frisk dill
Sommersalat med sukkererter og nypoteter

Fremgangsmåte

  • Skrubb potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Sil kokevannet fra og damp potetene godt. Del store poteter.

    Skyll tomatene og del dem i to. Skyll sukkerertene og skjær dem i strimler. Skyll, rens og skjær paprikaen i strimler. Skyll salaten og la den renne godt av. Skjær spekeskinken i strimler.

    Bland alt til salaten i en stor bolle eller på fat.

    Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak godt til med salt og pepper. Hell over salaten eller server den ved siden av.

    Deilig salat som kan serveres som en egen rett med godt brød til.