Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask og riv salatbladene.

    Finhakk vårløk og stilkselleri. Skjær paprikaen i tynne strimler og del de grønne druene i to. Bland alt sammen i en stor bolle.

    Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne så de får en gylden og fin farge.

    Rist sammen alle ingrediensene til dressingen i et syltetøyglass og vend dette inn i salaten.

    Dryss over ristede pinjekjerner før servering.

    Server salaten til pølser, fisk eller kylling.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 l diverse sorter salatblad
  • 100 g grønne druer
  • 1 stk grønn paprika
  • 4 stk vårløk
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 10 blad hakket frisk basilikum
  • 2 dl hakket ruccula
  • 50 g pinjekjerner
  • Dressing:
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss søt sennep
  • 1 ss vann
  • ½ ts salt

Fremgangsmåte

  • Vask og riv salatbladene.

    Finhakk vårløk og stilkselleri. Skjær paprikaen i tynne strimler og del de grønne druene i to. Bland alt sammen i en stor bolle.

    Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne så de får en gylden og fin farge.

    Rist sammen alle ingrediensene til dressingen i et syltetøyglass og vend dette inn i salaten.

    Dryss over ristede pinjekjerner før servering.

    Server salaten til pølser, fisk eller kylling.