Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok hveteris etter anvisning på pakken. La den avkjøle.

    Del tomatene i to og skjær vårløk i tynne ringer.

    Varm opp litt olivenolje i stekepanne og legg i hveteris. Krydre med gurkemeie, salt og pepper og stek noen minutter.

    Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle. Legg opp på serveringsfat.

    Finhakk hvitløken og bland med yoghurt og honning. Drypp dressingen over salaten eller server den ved siden av.

    Deilig med godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 dl hveteris
  • 10 stk rød cherrytomat
  • 3 stk vårløk
  • olivenolje til steking
  • ¼ ts gurkemeie
  • salt og pepper
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding eller annen salat
  • 1 pk ruccula - liten
  • 20 g bønnespirer
  • 1 dl grovhakket frisk kruspersille
  • 1 ss olivenolje
  • 10 blad frisk mynte
  • revet skall og saft fra 1 stk sitron
  • Dressing:
  • 1 båt hvitløk
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 ss honning
Oppskriftsbilde av salat med cherrytomater og hveteris servert i hvit, dyp tallerken.

Fremgangsmåte

  • Kok hveteris etter anvisning på pakken. La den avkjøle.

    Del tomatene i to og skjær vårløk i tynne ringer.

    Varm opp litt olivenolje i stekepanne og legg i hveteris. Krydre med gurkemeie, salt og pepper og stek noen minutter.

    Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle. Legg opp på serveringsfat.

    Finhakk hvitløken og bland med yoghurt og honning. Drypp dressingen over salaten eller server den ved siden av.

    Deilig med godt brød til.

Lunsjretter Se alle (51)