Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll linsene godt i kaldt vann før de kokes. De kan gjerne bløtlegges en time på forhånd, noe som forkorter koketiden.

    Kok linsene på svak varme til de er møre - 10-15 minutter. Hell av vannet. Bruker du ferdig utvannede linser fra boks så må også disse skylles godt.

    Ha olivenolje i en varm panne. Tilsett hvitløk og løk og fres det blankt.

    Ha i vasket spinat og basilikum, og rør forsiktig til spinaten faller sammen.

    Tilsett sitronsaft og linser, og rør rundt.

    Smak til med pepper og litt salt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • ½ l vann
  • 50 g grønne linser
  • 1 ss olivenolje
  • 250 g frisk spinat - godt vasket
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 stk finhakket løk
  • saften av ½ stk sitron
  • 2 dl hakket frisk basilikum
  • litt salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skyll linsene godt i kaldt vann før de kokes. De kan gjerne bløtlegges en time på forhånd, noe som forkorter koketiden.

    Kok linsene på svak varme til de er møre - 10-15 minutter. Hell av vannet. Bruker du ferdig utvannede linser fra boks så må også disse skylles godt.

    Ha olivenolje i en varm panne. Tilsett hvitløk og løk og fres det blankt.

    Ha i vasket spinat og basilikum, og rør forsiktig til spinaten faller sammen.

    Tilsett sitronsaft og linser, og rør rundt.

    Smak til med pepper og litt salt.