Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Skjær et kryss i tomatene ved stilkfestet. Legg dem noen sekunder over i kokende vann, deretter i kaldt vann. Da er det lett å flå av skinnet. Skjær tomatene deretter i skiver.

    Del avokadoen, ta ut steinen, skrell og skjær den i tynne båter.

    Legg avokadobåtene og tomatskivene på et fat og strø over hakket rødløk.

    Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med pepper.

    Drypp dressingen over salaten og legg på basilikumblader etter smak.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk tomat
  • 1 stk finhakket rødløk
  • 1 stk avokado
  • blader av frisk basilikum
  • Dressing:
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • ¼ ts tørr sennep
  • pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær et kryss i tomatene ved stilkfestet. Legg dem noen sekunder over i kokende vann, deretter i kaldt vann. Da er det lett å flå av skinnet. Skjær tomatene deretter i skiver.

    Del avokadoen, ta ut steinen, skrell og skjær den i tynne båter.

    Legg avokadobåtene og tomatskivene på et fat og strø over hakket rødløk.

    Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med pepper.

    Drypp dressingen over salaten og legg på basilikumblader etter smak.