Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  •  

    Når du først er i gang med å lage en god vinaigrette, kan det være en idé å lage litt ekstra.

    Bland alle ingrediensene sammen i et lite glass og ris til alt er godt blandet. Sett glasset i kjøleskapet, og rist godt før neste gang du bruker den.

    Vask tomatene godt og skjær dem i passe biter. Dryss på salt og sukker og la det stå i 5 minutter. Dette er med på å fremheve den gode tomatsmaken.

    Skrell og knekk/skjær av den nederste delen av aspargesen og forvell dem i kokende vann i 3-5 minutter - avhengig av tykkelse.

    Ha aspargesen rett over i isvann for å stanse kokeprosessen og kjøle ned.

    Skjær reddiker i fine båter.

    Bland sammen tomatbiter, asparges og reddikbåter og hell over vinaigretten rett før servering.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Vinaigrettedressing:
  • ½ dl balsamicoeddik
  • 1 dl god olivenolje
  • 1 ss sukker
  • ½ ts salt
  • Salaten:
  • 400 g moden tomat
  • 1 ss sukker
  • ½ ts salt
  • nykvernet pepper etter smak
  • 200 g grønn frisk asparges
  • 100 g reddik
  • 1 stk finhakket sjalottløk

Fremgangsmåte

  •  

    Når du først er i gang med å lage en god vinaigrette, kan det være en idé å lage litt ekstra.

    Bland alle ingrediensene sammen i et lite glass og ris til alt er godt blandet. Sett glasset i kjøleskapet, og rist godt før neste gang du bruker den.

    Vask tomatene godt og skjær dem i passe biter. Dryss på salt og sukker og la det stå i 5 minutter. Dette er med på å fremheve den gode tomatsmaken.

    Skrell og knekk/skjær av den nederste delen av aspargesen og forvell dem i kokende vann i 3-5 minutter - avhengig av tykkelse.

    Ha aspargesen rett over i isvann for å stanse kokeprosessen og kjøle ned.

    Skjær reddiker i fine båter.

    Bland sammen tomatbiter, asparges og reddikbåter og hell over vinaigretten rett før servering.