Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Flå skinnet av kyllingen og skjær kjøttet fra benet i store stykker.

    Skyll og del tomatene i to. Rens og skjær paprikaen i små terninger. La oliven og kapers renne godt av. Skyll spinat og basilikum og la det renne godt av.

    Legg kyllingen i bunnen av et stort fat. Bland tomater, paprika, oliven, kapers, spinat, og basilikum og legg det over kyllingen. Dryss brødkrutonger på toppen.

    Pisk sammen ingrediensene til dressingen og server ved siden av.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • ½ stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 400 g rød cherrytomat
  • 1 stk rød paprika
  • 1 dl steinfrie sorte oliven
  • 2 ss kapers
  • 1 dl små blader av frisk spinat
  • 1 dl frisk basilikum
  • 1 pk brødkrutonger
  • Dressing:
  • 3 ss olivenolje
  • 1 båt presset hvitløk
  • revet skall og saft av 1 stk lime
  • salt og pepper etter smak
Tomatsalat i grønn bolle

Fremgangsmåte

  • Flå skinnet av kyllingen og skjær kjøttet fra benet i store stykker.

    Skyll og del tomatene i to. Rens og skjær paprikaen i små terninger. La oliven og kapers renne godt av. Skyll spinat og basilikum og la det renne godt av.

    Legg kyllingen i bunnen av et stort fat. Bland tomater, paprika, oliven, kapers, spinat, og basilikum og legg det over kyllingen. Dryss brødkrutonger på toppen.

    Pisk sammen ingrediensene til dressingen og server ved siden av.