Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok potetene med skallet på. Skrell og skjær dem i litt grove biter. Det passer best med en potetsort som er litt kokefast.

    Rens løken og skjær den i tynne skiver.

    Kok løkskivene møre i vann tilsatt smør - ca. 10 minutter.

    Tilsett eddik, sukker, salt og pepper.

    Bland potetskivene forsiktig i sausen.

    La potetsalaten trekke (ikke koke) til potetene er gjennomvarme - 7-8 minutter.

    Smak til. Salaten skal være frisk sursøt.

    Dryss over hakket frisk kruspersille.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • kg potet
  • 1 stk stor løk
  • dl vann
  • 3 ss smør eller margarin
  • 3 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • smak til med litt salt og nykvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Kok potetene med skallet på. Skrell og skjær dem i litt grove biter. Det passer best med en potetsort som er litt kokefast.

    Rens løken og skjær den i tynne skiver.

    Kok løkskivene møre i vann tilsatt smør - ca. 10 minutter.

    Tilsett eddik, sukker, salt og pepper.

    Bland potetskivene forsiktig i sausen.

    La potetsalaten trekke (ikke koke) til potetene er gjennomvarme - 7-8 minutter.

    Smak til. Salaten skal være frisk sursøt.

    Dryss over hakket frisk kruspersille.