Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann sammen med hvitløk og laurbærblad.

    Hell av vannet og fjern laurbærblad.

    Mos potetene og hvitløk.

    Rør melk og smør inn i mosen.

    Sett gryten på svært lav varme og tilsett osten. Mosen må være så varm at osten smelter, men den skal ikke koke.

    Rør godt til du får en skikkelig seig mos.

    Smak til med muskat og pepper, evt litt salt underveis.

    Server aligot nylaget, gjerne som en egen rett, med grillede grønnsaker eller som det beste tilbehøret til middagen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 800 g potet - gjerne mandelpoteter
  • 400 g revet, godt moden hvitost
  • 4 båt hvitløk
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 60 g smør
  • 2 dl melk
  • salt og litt salt
Aligot - fransk potetmos med ost

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann sammen med hvitløk og laurbærblad.

    Hell av vannet og fjern laurbærblad.

    Mos potetene og hvitløk.

    Rør melk og smør inn i mosen.

    Sett gryten på svært lav varme og tilsett osten. Mosen må være så varm at osten smelter, men den skal ikke koke.

    Rør godt til du får en skikkelig seig mos.

    Smak til med muskat og pepper, evt litt salt underveis.

    Server aligot nylaget, gjerne som en egen rett, med grillede grønnsaker eller som det beste tilbehøret til middagen.

Potetmos og potetstappe Se alle (32)