Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask og tørk appelsinene.

    Riv skallet fra 1 appelsin.

    Press saften ut av appelsinene og den halve limen.

    Ha saft og skall i en liten kjele eller stålbolle over vannbad. Bruk f.eks. en større kjele med kokende vann som vannbad.

    Bland inn sukker og eggeplommer og rør om under oppvarming til sukkeret har løst seg opp. Massen skal tykne og bli kremete.

    Skjær smøret i terninger og bland det inn i massen - litt etter litt. Fortsett å røre over middels varme til kremen tykner. Pass på at kremen ikke koker. Da kan det blir "eggerøre". Derfor vannbad. Beregn litt tid på at kremen skal tykne.

    Sett kremen til avkjøling når den har fått en tykk og smidig konsistens. Den vil også tykne etter at den er avkjølt.

    Ha kremen over i glass med tett lokk. Oppbevares kjølig.

    Kremen er håndbar i kjøleskap i et par uker.

Det er supert å bruke appelsincurd i bakverk i stedet for vaniljekrem. Da er det smart å blande inn 1 ss maisenna slik at sausen blir tykk.

INGREDIENSER

  • revet skall av 1 stk appelsin
  • saften av 3 stk appelsin (ca 2 dl)
  • saften av ½ stk lime
  • 2 dl sukker
  • 3 stk eggeplomme
  • 125 g kaldt smør
Appelsincurd

Fremgangsmåte

  • Vask og tørk appelsinene.

    Riv skallet fra 1 appelsin.

    Press saften ut av appelsinene og den halve limen.

    Ha saft og skall i en liten kjele eller stålbolle over vannbad. Bruk f.eks. en større kjele med kokende vann som vannbad.

    Bland inn sukker og eggeplommer og rør om under oppvarming til sukkeret har løst seg opp. Massen skal tykne og bli kremete.

    Skjær smøret i terninger og bland det inn i massen - litt etter litt. Fortsett å røre over middels varme til kremen tykner. Pass på at kremen ikke koker. Da kan det blir "eggerøre". Derfor vannbad. Beregn litt tid på at kremen skal tykne.

    Sett kremen til avkjøling når den har fått en tykk og smidig konsistens. Den vil også tykne etter at den er avkjølt.

    Ha kremen over i glass med tett lokk. Oppbevares kjølig.

    Kremen er håndbar i kjøleskap i et par uker.

Det er supert å bruke appelsincurd i bakverk i stedet for vaniljekrem. Da er det smart å blande inn 1 ss maisenna slik at sausen blir tykk.