Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smelt smør på svak varme. Kjør eggeplommene og sitronsaft i foodprosessor i ca. 10 sekunder. La maskinen gå sakte mens du heller i smøret slik at den ikke skiller seg. Blir sausen for tykk, spe med noen dråper eddik. Sausen må ikke koke.

    Serveres over nykokte asparges.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 250 g smør
  • 3 stk eggeplomme
  • 2 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Smelt smør på svak varme. Kjør eggeplommene og sitronsaft i foodprosessor i ca. 10 sekunder. La maskinen gå sakte mens du heller i smøret slik at den ikke skiller seg. Blir sausen for tykk, spe med noen dråper eddik. Sausen må ikke koke.

    Serveres over nykokte asparges.