Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180°C.

    Del gresskar i båter på langs og drypp over olivenolje. Vend litt på båtene slik at snittflatene får olje på seg. Gni deretter gresskarbåtene med litt smør. Dryss over hakket frisk timian, salt og nukvernet pepper.

    Bak gresskarbåtene i ovnen i 45-50 minutter eller til gresskarbåtene er møre og lekre på farge.

    Serveres umiddelbart som tilbehør til annen middag eller som en selvstendig rett.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk butternut gresskar eller 2 små
  • olivenolje
  • 2 ss smør
  • salt og nykvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk timian

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180°C.

    Del gresskar i båter på langs og drypp over olivenolje. Vend litt på båtene slik at snittflatene får olje på seg. Gni deretter gresskarbåtene med litt smør. Dryss over hakket frisk timian, salt og nukvernet pepper.

    Bak gresskarbåtene i ovnen i 45-50 minutter eller til gresskarbåtene er møre og lekre på farge.

    Serveres umiddelbart som tilbehør til annen middag eller som en selvstendig rett.