Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 grader C. Smør en ildfast form.

    Skjær kålen i buketter eller store biter som kokes i ca. 5 minutter i buljongen til de knapt er møre. La kålen renne av og legg den i formen.

    Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.

    Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g renset blomkål
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 100 g bacon i små terninger
  • 150 g renset sopp i biter
  • 1 ss smør
  • 2 dl lettrømme
  • ½ båt hakket hvitløk
  • salt og pepper
  • 1 ss reven hvitost
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 grader C. Smør en ildfast form.

    Skjær kålen i buketter eller store biter som kokes i ca. 5 minutter i buljongen til de knapt er møre. La kålen renne av og legg den i formen.

    Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.

    Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.