Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melk sammen med en stilk timian.

    Sil av melken og fjern timianstilken.

    Mos potetene sammen med noe av den varme melken.

    Tilsett olje, krydder og hvitløk.

    Smak til med sitronsaft.

    Rens kokt fisk for skinn og ben. Del fisken i grove biter. Bruk gjerne fingrene.

    Bland fisk og poteter.

    Server brandadaen i blader av hjertesalat eller på ristet brød.

    Pynt med hakket gressløk og skiver av reddik.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 400 g ferdig kokt klippfisk eller lettsaltet torsk
  • 600 g potet - melne
  • 1 stilk frisk timian
  • dl melk
  • 3 båt hvitløk - finhakket
  • ½ dl olivenolje
  • ½ ts pepper
  • 1 ts kajennepepper
  • ½ ts salt
  • saften av ½ stk sitron
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 3 stk reddik i skiver
  • 8 blad hjertesalat
Brandade - potetmos med fisk

Fremgangsmåte

  • Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melk sammen med en stilk timian.

    Sil av melken og fjern timianstilken.

    Mos potetene sammen med noe av den varme melken.

    Tilsett olje, krydder og hvitløk.

    Smak til med sitronsaft.

    Rens kokt fisk for skinn og ben. Del fisken i grove biter. Bruk gjerne fingrene.

    Bland fisk og poteter.

    Server brandadaen i blader av hjertesalat eller på ristet brød.

    Pynt med hakket gressløk og skiver av reddik.