Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell potetene, del dem i biter og kok dem i buljong sammen med purre i biter. Kok dem møre, ca. 15 minutter. Ikke bruk salt i vannet.

    Slå av vannet og mos potetene. Tilsett melk, smør, salt og pepper og rør godt mens potetmosen får et oppkok. Bland inn revet hvitost i potetmosen.

    Skjær bacon i brede strimler og sopp i skiver. Stek begge deler i pannen og anrett oppå potetmosen.

    Dryss over finhakket gressløk og nykvernet pepper.

    Stekte pølsebiter kan om ønskelig erstatte bacon.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 10 stk melen potet - store
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • ¼ stk purre
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 100 g revet hvitost
  • 200 g bacon
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 4 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ts nykvernet pepper
Brennende kjærlighet på grå tallerken

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene, del dem i biter og kok dem i buljong sammen med purre i biter. Kok dem møre, ca. 15 minutter. Ikke bruk salt i vannet.

    Slå av vannet og mos potetene. Tilsett melk, smør, salt og pepper og rør godt mens potetmosen får et oppkok. Bland inn revet hvitost i potetmosen.

    Skjær bacon i brede strimler og sopp i skiver. Stek begge deler i pannen og anrett oppå potetmosen.

    Dryss over finhakket gressløk og nykvernet pepper.

    Stekte pølsebiter kan om ønskelig erstatte bacon.

Småretter Se alle (123)