Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask potetene. Skrell dem med en potetskreller eller en kniv.

    Skyll potetskrellet under rennende vann i minst 20 minutter slik at stivelsen blir vasket ut. 

    Tørk potetskrellet godt med kjøkkenpapir. 

    Bland skrellet med olivenolje og krydder (her kan du bruke det du liker). Legg skrellet utover et bakebrett og ovnsbak dem i ca. 20 minutter til de er sprø og gylne.

    Nytes nylaget eller oppbevares tørt.

    Resten av potetene bruker du f.eks. til potetmos eller en annen potetrett. Om du ikke skal bruke dem med en gang, kan de legges i en bolle med vann i kjøleskapet. Da holder de seg til neste dag.

Potetskrell kan også stekes i panne, men pass på å ikke bruk for mye olje.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg stor potet
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • salt og pepper
Potetskrell-chips

Fremgangsmåte

  • Vask potetene. Skrell dem med en potetskreller eller en kniv.

    Skyll potetskrellet under rennende vann i minst 20 minutter slik at stivelsen blir vasket ut. 

    Tørk potetskrellet godt med kjøkkenpapir. 

    Bland skrellet med olivenolje og krydder (her kan du bruke det du liker). Legg skrellet utover et bakebrett og ovnsbak dem i ca. 20 minutter til de er sprø og gylne.

    Nytes nylaget eller oppbevares tørt.

    Resten av potetene bruker du f.eks. til potetmos eller en annen potetrett. Om du ikke skal bruke dem med en gang, kan de legges i en bolle med vann i kjøleskapet. Da holder de seg til neste dag.

Potetskrell kan også stekes i panne, men pass på å ikke bruk for mye olje.