Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær baguetten i skiver på en halv centimeter. Ha olivenolje på et brett med bakepapir og pensle begge sider av skivene med olje. Krydre litt med salt og pepper. Stek i ovn på 170°C varmluft til de er sprø og gylne - ca. 10 minutter.

    Kok opp en kjele med vann. Kutt et lite kryss lett igjennom skinnet i toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann i ca. 30 sekunder til skallet begynner å løsne. Ta de opp og legg rett over i kaldt vann.

    Fjern skallet på tomatene og del hver tomat i fire. Fjern fruktkjøttet; det er kun de faste 'veggene' som skal brukes.

    Kutt tomatene i små terninger og tilsett olivenolje, hakket basilikum og finhakket sjalottløk. Smak til med salt og pepper. Legg tomatconcassé på de sprø crostiniene og server straks.

INGREDIENSER

  • 1 stk fersk baguette
  • 2 ss olivenolje
  • ½ ts flaksalt
  • ½ ts pepper
  • Tomatconcassé:
  • 3 stk plommetomat
  • 2 ss olivenolje - gjerne smaksatt med chili eller hvitløk
  • 1 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • ½ ts flaksalt
  • ½ ts pepper
Crostini med tomatconcassé

Fremgangsmåte

  • Skjær baguetten i skiver på en halv centimeter. Ha olivenolje på et brett med bakepapir og pensle begge sider av skivene med olje. Krydre litt med salt og pepper. Stek i ovn på 170°C varmluft til de er sprø og gylne - ca. 10 minutter.

    Kok opp en kjele med vann. Kutt et lite kryss lett igjennom skinnet i toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann i ca. 30 sekunder til skallet begynner å løsne. Ta de opp og legg rett over i kaldt vann.

    Fjern skallet på tomatene og del hver tomat i fire. Fjern fruktkjøttet; det er kun de faste 'veggene' som skal brukes.

    Kutt tomatene i små terninger og tilsett olivenolje, hakket basilikum og finhakket sjalottløk. Smak til med salt og pepper. Legg tomatconcassé på de sprø crostiniene og server straks.