Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Riv og hakk alle grønnsakene og urtene, og bland alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile litt.

    Skjær sellerirot i fyrstikktynne staver, og stek dem sprø i en panne med litt olje. Legg over på papirhåndkle.

    Form karbonader av deigen og stek dem i olje i en middels varm panne til de blir gylne og gjennomstekte.

    Server grønnsakkarbonadene med grovt brød, sprøstekte selleristaver og alfalfaspirer, og også gjerne noen skiver rødløk, cherrytomat og sylteagurkskive.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk kokt potet
  • 2 stk revet gulrot
  • 1 stk revet persillerot
  • 1 skive revet kålrot
  • 1 stk revet rødbete
  • 1 stk finhakket rødløk
  • 4 stk finhakkede soltørkede tomater
  • 2 ss sylteagurk, hakket
  • 1 dl revet hvitost
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 2 stk egg
  • 2 ss potetmel
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss soyaolje
  • Garnityr:
  • 1 skive knollselleri (sellerirot) i fyrstikktynne staver
  • 1 ss soyaolje
  • ½ boks alfalfaspirer
  • ½ boks alfalfaspirer
  • 4 skive grovt brød

Fremgangsmåte

  • Riv og hakk alle grønnsakene og urtene, og bland alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile litt.

    Skjær sellerirot i fyrstikktynne staver, og stek dem sprø i en panne med litt olje. Legg over på papirhåndkle.

    Form karbonader av deigen og stek dem i olje i en middels varm panne til de blir gylne og gjennomstekte.

    Server grønnsakkarbonadene med grovt brød, sprøstekte selleristaver og alfalfaspirer, og også gjerne noen skiver rødløk, cherrytomat og sylteagurkskive.