Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok potetene med skallet på. Skrell dem og avkjøl. Har du kalde kokte poteter fra dagen før er de fine å bruke.

    Mos dem og bland inn litt mel og salt.

    Jo mindre mel som brukes jo bedre blir lompene.

    Del deigen opp i 12-14 emner.

    Kjevle ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.

    Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker.

    Legg lompene oppå hverandre og dekk dem med et håndkle eller lignende slik at de holder seg myke.

    Oppbevar lompene i plastpose. De er fine å fryse.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 2 dl hvetemel
Potetlomper - fra boken Førsteklasses mat

Fremgangsmåte

  • Kok potetene med skallet på. Skrell dem og avkjøl. Har du kalde kokte poteter fra dagen før er de fine å bruke.

    Mos dem og bland inn litt mel og salt.

    Jo mindre mel som brukes jo bedre blir lompene.

    Del deigen opp i 12-14 emner.

    Kjevle ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.

    Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker.

    Legg lompene oppå hverandre og dekk dem med et håndkle eller lignende slik at de holder seg myke.

    Oppbevar lompene i plastpose. De er fine å fryse.