Hvit asparges med røkelaks på grønn tallerken

Hvit asparges med røkelaks og hvitvinsaus

Hvit asparges og røkelaks sammen smaker utrolig godt. Sammen med den friske hvitvinssausen blir dette en nydelig forrett eller smårett.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Hvitvinsaus

  • 2 eggeplomme
  • 2 ss tørr hvitvin
  • 1 ss friskpresset limesaft
  • 1 dl crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skrell aspargesen fra toppen og ned. Bruk en god potetskreller eller aspargesskreller. Kutt/brekk av den nederste grove delen.

Lag fire bunter av aspargesene og bind sammen med hyssing.

Kok opp rikelig med vann i en romslig kjele. Tilsett 2 ts salt og 1 ts sukker pr. liter vann.

Legg i aspargesbuntene og kok dem knapt møre - 3 - 5 minutter, avhengig av tykkelsen.

Rør sammen eggeplommer, hvitvin og limesaft i en liten bolle.

Sett den i en kjele med kokende vann. Rør hele tiden til blandingen tykner. Ta bollen opp av vannbadet og rør inn crème fraîche.

Smak til med salt og pepper.

Ta hyssingen av aspargesbuntene og surr en lakseskive rundt hver bunt. Anrett dem på porsjonstallerkener og fordel sausen over.

Legg til på Min side
Del på Facebook