Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Fres kjøttdeig, løk og chili i olje i en varm panne. Rør.

    Rist 2 ss ris i en tørr panne og knus det i en morter eller bruk en liten finhakker. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.

    Ha i resten av ingrediensene og rør om. Fres alt i ca. 1 minutt.

    Del kålen opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.

    Kok jasminris som angitt på pakken.

    Server laab i kålbladene sammen med ris.

    Dryss over rød paprika og pynt med limebåter og noen mynteblader.

Du kan også bruke kinakål, hjertesalat eller andre kålsorter som serveringsskåler.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 4 stk sjalottløk - finhakket
  • 1 stk rødløk - finhakket
  • 1 ss olje
  • 1 stk rød chili - finhakket
  • 1 dl vann
  • 1 ts chilipulver
  • ½ ts sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saften fra stk lime
  • 1 dl finhakket frisk koriander
  • 1 dl finhakket frisk mynte
  • 2 dl ristet jasminris
  • 4 posjoner jasminris
  • 1 stk nykål, sommerkål
  • ½ stk rød paprika i terninger
  • ½ stk lime i båter
  • mynteblader

Fremgangsmåte

  • Fres kjøttdeig, løk og chili i olje i en varm panne. Rør.

    Rist 2 ss ris i en tørr panne og knus det i en morter eller bruk en liten finhakker. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.

    Ha i resten av ingrediensene og rør om. Fres alt i ca. 1 minutt.

    Del kålen opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.

    Kok jasminris som angitt på pakken.

    Server laab i kålbladene sammen med ris.

    Dryss over rød paprika og pynt med limebåter og noen mynteblader.

Du kan også bruke kinakål, hjertesalat eller andre kålsorter som serveringsskåler.