Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Fres kjøttdeig, løk og chili i olje i en varm panne. Rør.

    Rist 2 ss ris i en tørr panne og knus det i en morter eller bruk en liten finhakker. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.

    Ha i resten av ingrediensene og rør om. Fres alt i ca. 1 minutt.

    Del kålen opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.

    Kok jasminris som angitt på pakken.

    Server laab i kålbladene sammen med ris.

    Dryss over rød paprika og pynt med limebåter og noen mynteblader.

Du kan også bruke kinakål, hjertesalat eller andre kålsorter som serveringsskåler.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 4 stk sjalottløk - finhakket
  • 1 stk rødløk - finhakket
  • 1 ss olje
  • 1 stk rød chili - finhakket
  • 1 dl vann
  • 1 ts chilipulver
  • ½ ts sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saften fra stk lime
  • 1 dl finhakket frisk koriander
  • 1 dl finhakket frisk mynte
  • 2 dl ristet jasminris
  • 4 posjoner jasminris
  • 1 stk nykål, sommerkål
  • ½ stk rød paprika i terninger
  • ½ stk lime i båter
  • mynteblader

Fremgangsmåte

  • Fres kjøttdeig, løk og chili i olje i en varm panne. Rør.

    Rist 2 ss ris i en tørr panne og knus det i en morter eller bruk en liten finhakker. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.

    Ha i resten av ingrediensene og rør om. Fres alt i ca. 1 minutt.

    Del kålen opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.

    Kok jasminris som angitt på pakken.

    Server laab i kålbladene sammen med ris.

    Dryss over rød paprika og pynt med limebåter og noen mynteblader.

Du kan også bruke kinakål, hjertesalat eller andre kålsorter som serveringsskåler.

Lag noe godt Se alle (120)