Gulrotpostei på fat

Lettvint gulrotpostei

Postei med gulrøtter som du kan servere varm eller lun som tilbehør til middag, kald på koldtbordet eller som en liten kveldsrett.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sett en langpanne på nederste rille i stekeovnen som varmes til 170 grader C. Smør en form som rommer 2 l.

 

Skrell og rens grønnsakene. Skjær dem i biter som kokes eller dampes til godt møre. Hell bort vannet og la grønnsakene dampe godt av. Legg dem i foodprosessor isatt kniv eller bruk en stavmikser.

 

Tilsett resten av ingrediensene og kjør maskinen til alt er en jevn farse. Hell den i formen som settes i langpannen i ovnen. Tilsett ca. 1 l varmt vann og la posteien stå i ovnen ca. 1 time, avhengig av størrelsen på formen.

 

Vil du hvelve posteien, bør den stå litt i formen etter steking. Skjær rundt kantene, legg et fat oppå og hvelv den. Den kan også serveres rett fra formen.

 

Server posteien varm til middag, eller kald som klubbmat, fin kveldsrett eller på et koldtbord.

Legg til på Min side
Del på Facebook