Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland alt til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin.

    Trykk deigen ut i en paiform og sett den kjølig i ca. 30 minutter.

    Skrell og skjær løken i tynne skiver, og stek den i smør på svak varme til den er blank og myk.

    Avkjøl løken litt.

    Prikk bunnen med en gaffel og forstek den midt i ovnen på 250°C i 5-10 minutter. Avkjøl.

    Legg løken i paibunnen.

    Bland sammen crème fraîche, eggeplommer, karve, salt og pepper.

    Pisk eggehviten stiv og vend den inn i eggeblandingen.

    Fordel røren over løken.

    Stek paien midt i ovnen på 200°C i ca. 30 minutter.

    Det smaker kjempegodt med en tomatsalat til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Paideig:
  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann
  • Fyll:
  • 6 stk rødløk
  • 2 ss smør
  • dl crème fraîche lett, 18 %
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts salt
  • nykvernet pepper
  • 1 stk eggehvite
  • ts karve

Fremgangsmåte

  • Bland alt til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin.

    Trykk deigen ut i en paiform og sett den kjølig i ca. 30 minutter.

    Skrell og skjær løken i tynne skiver, og stek den i smør på svak varme til den er blank og myk.

    Avkjøl løken litt.

    Prikk bunnen med en gaffel og forstek den midt i ovnen på 250°C i 5-10 minutter. Avkjøl.

    Legg løken i paibunnen.

    Bland sammen crème fraîche, eggeplommer, karve, salt og pepper.

    Pisk eggehviten stiv og vend den inn i eggeblandingen.

    Fordel røren over løken.

    Stek paien midt i ovnen på 200°C i ca. 30 minutter.

    Det smaker kjempegodt med en tomatsalat til.