Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader.

    Skrell løken og skjær den opp i 1 cm tykke skiver. Del skivene fra hverandre slik at du får løse ringer.

    Sett fram 3 skåler; én med mel blandet med krydder, én med sammenpisket egg og melk og én med brødrasp.

    Løkringene paneres ved at de først dyppes i hvetemel, deretter i eggblandingen og til slutt i brødrasp.

    Paner alle løkringene og legg dem utover på et stekebrett. Bak i oven i 10-15 minutter til de er gylne.

    Server løkringer med tomatsalsa.

Løkringene kan gjerne stekes i varm soyaolje i en lav vid panne eller kjele i 30 sekunder på hver side. Legg dem deretter over på kjøkkenpapir.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk løk
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts cayennepepper
  • litt salt og pepper
  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 1 dl brødrasp

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader.

    Skrell løken og skjær den opp i 1 cm tykke skiver. Del skivene fra hverandre slik at du får løse ringer.

    Sett fram 3 skåler; én med mel blandet med krydder, én med sammenpisket egg og melk og én med brødrasp.

    Løkringene paneres ved at de først dyppes i hvetemel, deretter i eggblandingen og til slutt i brødrasp.

    Paner alle løkringene og legg dem utover på et stekebrett. Bak i oven i 10-15 minutter til de er gylne.

    Server løkringer med tomatsalsa.

Løkringene kan gjerne stekes i varm soyaolje i en lav vid panne eller kjele i 30 sekunder på hver side. Legg dem deretter over på kjøkkenpapir.