Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask og rens alle grønnsakene.

    Ta av de største bladene på nykålen og forvell dem i 1-2 minutter. Avkjøl. Disse skal brukes til rullene.

    Skjær resten av kålen og de andre grønnsakene i strimler.

    Varm opp oljen i en wok eller stekepanne med litt høye kanter og tilsett grønnsakene. Wok dem i 2-3 minutter.

    Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.

    Legg et par spiseskjeer med wokblandingen på hvert kålblad og pakk inn slik at de får vårrull-fasong.

    Kålrullene kan serveres slik de er, f.eks. sammen med resten av woken, eller de kan serveres som tilbehør til middag. De kan også stekes i varm olje på hver side før servering.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk nykål, sommerkål
  • 1 stk gulrot i strimler
  • 1 stk gul paprika i strimler
  • 100 g sukkererter - snittet
  • 100 g bønnespirer
  • 1 stk snittet rødløk
  • 2 ss sesamolje
  • 1 båt hvitløk - presset
  • 2 dl teriyakisaus

Fremgangsmåte

  • Vask og rens alle grønnsakene.

    Ta av de største bladene på nykålen og forvell dem i 1-2 minutter. Avkjøl. Disse skal brukes til rullene.

    Skjær resten av kålen og de andre grønnsakene i strimler.

    Varm opp oljen i en wok eller stekepanne med litt høye kanter og tilsett grønnsakene. Wok dem i 2-3 minutter.

    Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.

    Legg et par spiseskjeer med wokblandingen på hvert kålblad og pakk inn slik at de får vårrull-fasong.

    Kålrullene kan serveres slik de er, f.eks. sammen med resten av woken, eller de kan serveres som tilbehør til middag. De kan også stekes i varm olje på hver side før servering.