Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Tilbehør: Godt brød eller rundstykker.

     

    Del blomkålen i buketter, skjær eventuelt stilk/friske blad i biter. Legg dem i en stekepanne sammen med purre eller løk. Tilsett vann og buljong. La dette surre under lokk i noen minutter. Ta av lokket og la væsken dampe av.

     

    Ha smør og baconterninger i pannen. La dette surre litt.  Visp sammen egg, salt, krydder og ost. Hell eggemassen i pannen og la omeletten så vidt stivne over moderat varme. Løft i den med en gaffel av og til, slik at eggemassen renner ned i bunnen av pannen.  

     

    Serveres nylaget.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk blomkål
  • ½ stk purre
  • 3 dl vann
  • ½ stk grønnsakbuljong (terning)
  • 1 ss smør
  • 150 g bacon
  • 4 stk egg
  • litt salt og pepper
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 1 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Tilbehør: Godt brød eller rundstykker.

     

    Del blomkålen i buketter, skjær eventuelt stilk/friske blad i biter. Legg dem i en stekepanne sammen med purre eller løk. Tilsett vann og buljong. La dette surre under lokk i noen minutter. Ta av lokket og la væsken dampe av.

     

    Ha smør og baconterninger i pannen. La dette surre litt.  Visp sammen egg, salt, krydder og ost. Hell eggemassen i pannen og la omeletten så vidt stivne over moderat varme. Løft i den med en gaffel av og til, slik at eggemassen renner ned i bunnen av pannen.  

     

    Serveres nylaget.