Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor. La maskinen gå i ca. 2 minutter. til deigen er rørt godt sammen.

    Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose.

    Kjevle deigen mellom to bakepapir, bruk gjerne litt mel hvis deigen er litt klissete.

    Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen, spesielt langs kanten. Skjær av overskuddet med en skarp kniv.

    Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.

    Lag eggestand og fyll mens paibunnen står i ovnen.

    Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella. Smak til med salt og pepper.

    Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt.

    Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet.

    Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Paibunn:
  • 60 g smør
  • dl kesam mager
  • dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 3 ss vann
  • Eggestand:
  • 4 stk egg
  • dl melk
  • dl kesam mager
  • ½ dl reven mozzarella
  • salt og pepper
  • Fyll:
  • 3 dl reven gulrot
  • 3 g reven knollselleri (sellerirot)
  • 3 dl reven kålrot
  • Til grønnsakpynten:
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts rapsolje
  • flaksalt

Fremgangsmåte

  • Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor. La maskinen gå i ca. 2 minutter. til deigen er rørt godt sammen.

    Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose.

    Kjevle deigen mellom to bakepapir, bruk gjerne litt mel hvis deigen er litt klissete.

    Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen, spesielt langs kanten. Skjær av overskuddet med en skarp kniv.

    Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.

    Lag eggestand og fyll mens paibunnen står i ovnen.

    Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella. Smak til med salt og pepper.

    Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt.

    Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet.

    Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.