Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens jordskokkene og skyll dem godt. Del dem opp i 1 cm tykke skiver.

    Legg jordskokkskivene over i vann med litt sitronsaft i hvis du ikke skal steke dem med en gang. Da unngår du at de blir mørke.

    Tørk godt av jordskokkskivene og stek dem gylne i stekepanne med smør, ca. 2 minutter på hver side eller til de er møre.

    Salte og pepre lett på hver side.

    Strimle opp de soltørkede tomatene. Tilsett olje, eddik og gressløk.

    Smak til med salt og pepper.

    Server jordskokkene med vinaigretten og hakket frisk timian.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 600 g jordskokk
  • 1 ss smør til steking
  • salt og pepper
  • frisk timian
  • Tomatvinaigrette:
  • 2 dl strimlede soltørkede tomater
  • ½ dl rapsolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  • Rens jordskokkene og skyll dem godt. Del dem opp i 1 cm tykke skiver.

    Legg jordskokkskivene over i vann med litt sitronsaft i hvis du ikke skal steke dem med en gang. Da unngår du at de blir mørke.

    Tørk godt av jordskokkskivene og stek dem gylne i stekepanne med smør, ca. 2 minutter på hver side eller til de er møre.

    Salte og pepre lett på hver side.

    Strimle opp de soltørkede tomatene. Tilsett olje, eddik og gressløk.

    Smak til med salt og pepper.

    Server jordskokkene med vinaigretten og hakket frisk timian.