Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp-ned slik at væsken får renne godt ut.

    Stek de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre, men ikke for myke. Rør hele tiden.

    Finhakk innmaten av tomatene og ha oppi pannen til slutt. Smak til med salt og pepper. Fyll den ferdige ratatouillen over i de uthulte tomatene.

    Strø over ost og stek dem i ovn på 180°C i ca. 5-6 minutter til tomatene får en gyllen farge.

    De fylte tomatene serveres gjerne som en egen rett med gjærbakst til eller som tilbehør.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk tomat
  • 50 g reven hvitost
  • Ratatouillefyll:
  • 1 stk grønn squash i terninger
  • ½ stk finhakket løk
  • 50 g frisk sjampinjong i terninger
  • ½ stk rød paprika i terninger
  • 1 båt hvitløk - knust og finhakket
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • ½ ts sitronsaft
  • ¼ ts sukker
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • innmaten fra tomatene, finhakket

Fremgangsmåte

  • Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp-ned slik at væsken får renne godt ut.

    Stek de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre, men ikke for myke. Rør hele tiden.

    Finhakk innmaten av tomatene og ha oppi pannen til slutt. Smak til med salt og pepper. Fyll den ferdige ratatouillen over i de uthulte tomatene.

    Strø over ost og stek dem i ovn på 180°C i ca. 5-6 minutter til tomatene får en gyllen farge.

    De fylte tomatene serveres gjerne som en egen rett med gjærbakst til eller som tilbehør.