Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær ut et lokk på gresskaret og grav ut frøene og det bløte vevet.Bruk gjerne engangshansker.

    Plukk frøene ut av vevet og skyll dem godt under rennende kaldt vann. Gni frøene tørre med et glasshåndkle eller tørkerull.

    Sett stekeovnen på 180 grader C.

    Lag en oljeblanding av salt og olje, og bland dette godt med kjernene.

    Liker du mer smak, kan du tilsette litt presset hvitløk eller annet krydder.

    Fordel gresskarkjernene tynt utover på en stekeplate med bakepapir.

    Stekes til de er blitt lett brune (ca. 15-25 min). Snu kjernene av og til.

    Avkjøles på kjøkkenpapir.

Prøv gresskarkjerner i stedet for pinjekjerner i pesto. Kjempegodt!

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 250 g gresskarkjerner
  • 1 ss olje eller smeltet smør
  • ½ ts salt

Fremgangsmåte

  • Skjær ut et lokk på gresskaret og grav ut frøene og det bløte vevet.Bruk gjerne engangshansker.

    Plukk frøene ut av vevet og skyll dem godt under rennende kaldt vann. Gni frøene tørre med et glasshåndkle eller tørkerull.

    Sett stekeovnen på 180 grader C.

    Lag en oljeblanding av salt og olje, og bland dette godt med kjernene.

    Liker du mer smak, kan du tilsette litt presset hvitløk eller annet krydder.

    Fordel gresskarkjernene tynt utover på en stekeplate med bakepapir.

    Stekes til de er blitt lett brune (ca. 15-25 min). Snu kjernene av og til.

    Avkjøles på kjøkkenpapir.

Prøv gresskarkjerner i stedet for pinjekjerner i pesto. Kjempegodt!