Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og sukker.

    Skrell og skjær rødbeten i biter og trekk dem i sukkerlaken sammen med timian i ca. 30 minutter. Ha i sitronsaft. Avkjøl.

    Sil laken og frys ned i en avlang lukket boks.

    Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet set med en gaffel. Sett boksen tilbake i fryseren igjen.

    Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har frosset. Bruk gjerne alarm så du ikke glemmer tiden.

    Anrett gratineen i glass eller små skåler og pynt med sitrontimian.

INGREDIENSER

  • 6 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1 stk stor rødbete
  • 3 stilk sitrontimian
  • saften av 3 stk sitron
To glass med rødbete- og sitrontimiangranité

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og sukker.

    Skrell og skjær rødbeten i biter og trekk dem i sukkerlaken sammen med timian i ca. 30 minutter. Ha i sitronsaft. Avkjøl.

    Sil laken og frys ned i en avlang lukket boks.

    Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet set med en gaffel. Sett boksen tilbake i fryseren igjen.

    Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har frosset. Bruk gjerne alarm så du ikke glemmer tiden.

    Anrett gratineen i glass eller små skåler og pynt med sitrontimian.