Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225°C.

    Skjær søtpotet, aubergine, tomat, paprika og vårløk i biter. Legg alle grønnsakene i en ildfast form og ha over olivenolje, salt og pepper. Bak grønnsakene til de er myke - ca. 35 minutter. Ta grønnsakene ut av ovnen og la formen avkjøles i ca. 10 minutter.

    Ha deretter grønnsakene, sitronskall, sitronsaft og myntebladene i en foodprosessor og kjør til en jevn og fin røre. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

    Server smørepålegget sammen med godt brød eller til salte kjeks. Passer også kjempegodt som dipp til grønnsaksnacks.

INGREDIENSER

  • 1 kg søtpotet (yams kan også brukes)
  • 200 g aubergine
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk mellomstor tomat
  • 4 stk vårløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 1 ts revet sitronskall
  • saften av ½ stk sitron
  • 10 blad frisk mynte - skåret i tynne strimler
Smørepålegg av søtpotet, aubergine og paprika

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225°C.

    Skjær søtpotet, aubergine, tomat, paprika og vårløk i biter. Legg alle grønnsakene i en ildfast form og ha over olivenolje, salt og pepper. Bak grønnsakene til de er myke - ca. 35 minutter. Ta grønnsakene ut av ovnen og la formen avkjøles i ca. 10 minutter.

    Ha deretter grønnsakene, sitronskall, sitronsaft og myntebladene i en foodprosessor og kjør til en jevn og fin røre. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

    Server smørepålegget sammen med godt brød eller til salte kjeks. Passer også kjempegodt som dipp til grønnsaksnacks.

Lag noe godt Se alle (123)