Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Plommene legges over på et rent glass med tett lokk. Eddik, sukker og krydder kokes opp og helles varm over plommene. Etter 7 dager helles sausen av. Den kokes opp og plommene får koke med i 1 min. før det hele helles tilbake på rene og varme glass eller krukker. Tett lokk settes på.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg plomme
  • 5 dl eddik, 7 %
  • 600 g sukker
  • 3 g frisk ingefær
  • 14 stk hel nellik

Fremgangsmåte

  • Plommene legges over på et rent glass med tett lokk. Eddik, sukker og krydder kokes opp og helles varm over plommene. Etter 7 dager helles sausen av. Den kokes opp og plommene får koke med i 1 min. før det hele helles tilbake på rene og varme glass eller krukker. Tett lokk settes på.

Lag noe godt med plommer Se alle (20)