Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 °C.

    Vask kålen godt og tørk den.

    Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs stilken på begge sider. Stilken er bitter og trevlete så den brukes ikke.

    Ha de lange bladene i en bolle og gni inn med oljen.

    Legg bladene på et stekebrett kledd med bakepapir.

    Dryss på litt flaksalt.

    Bak bladene i ovn til de er helt sprø, maks. 15 minutter.

    Server som snacks. Knuste blader er også nydelig i salater eller supper og sauser.

    Oppbevares tørt i tett boks.

INGREDIENSER

  • 1 ss valnøttolje
  • 10 blad svartkål
  • et lite dryss flaksalt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 °C.

    Vask kålen godt og tørk den.

    Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs stilken på begge sider. Stilken er bitter og trevlete så den brukes ikke.

    Ha de lange bladene i en bolle og gni inn med oljen.

    Legg bladene på et stekebrett kledd med bakepapir.

    Dryss på litt flaksalt.

    Bak bladene i ovn til de er helt sprø, maks. 15 minutter.

    Server som snacks. Knuste blader er også nydelig i salater eller supper og sauser.

    Oppbevares tørt i tett boks.