Miljøbilde av tre glass med syltede agurker og tomater

Sylteagurker

Lag dine egne sylteagurker i eddiklake. Hell på glass og oppbevar mørkt og kjølig..
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg sylteagurk, hel (drueagurker)

Saltlake

  • 100 g salt pr l vann

Eddiklake

  • 1 l eddik, 7 % - 7%
  • 250 g sukker

Krydderblanding

  • 2 laurbærblad
  • 1 ts hel nellik
  • 2 ss sennepsfrø
  • 1 ts hel pepper
  • 2 ss sukker
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Skyll og tørk agurkene.
  2. Rør sammen salt og vann til saltet har løst seg opp. Legg agurkene i saltlake og la dem ligge 1 døgn.
  3. Ta agurkene opp og tørk dem.
  4. Kok opp eddik og sukker, tilsett krydderet og avkjøl laken. Hell den kald over agurkene.
  5. La det stå i 1 uke, sil laken fra, kok den opp, avkjøl og hell den kald over agurkene.
  6. Lukk og oppbevar mørkt og kjølig.
Legg til på Min side
Del på Facebook