Tempurastekte grønnsaker

Tempurastekte grønnsaker er en populær vri. Supert å servere som kveldssnacks eller som tilbehør til middagen, og de aller fleste grønnsaker kan brukes. Ikke bruk for store biter, og husk at grønnsakene må være så tørre som mulig.
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Tempurarøre

  • 2 dl iskaldt vann
  • 150 g hvetemel
  • 50 g maisstivelse (maizena)
  • 0,5 ts bakepulver
  • 2 eggeplomme

Fremgangsmåte

  1. Kok blomkål og brokkoli i buketter i saltet vann i ca. 1 minutt. Ha dem over i et dørslag og la dem renne av. Sørg for at grønnsakene er tørre før de skal dyppes i røren.
  2. Ha alle ingrediensene til røren i en bolle og bland godt til den er glatt uten klumper.
  3. Varm opp olje i en dyp panne eller wok. Dypp grønnsakene i røren og legg dem i oljen med en hullsleiv. Friter i 2-3 minutter til de er gylne og lette.
  4. La dem renne av på tørkepapir.
  5. Friter litt av gangen.
  6. Dryss over litt salt og server.
Legg til på Min side
Del på Facebook