Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • I ovn ved 190°C i 20-25 minutter.

    Elt sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i foodprosessor. Del den i fire jevnstore emner og klem deigen ut i porsjonsformer. Prikk bunnen godt med en gaffel, dekk formene til og sett dem i kjøleskap i minst 30 minutter.

    Finsnitt kålen og fres den i olje sammen med sjalottløk i 3-4 minutter. Avkjøl kålen og fordel den i paiformene.

    Visp sammen egg og snøfrisk, smak til med salt og pepper. Hell det i formene og stek paiene midt i ovnen til fyllet er fast og paideien gyllen.

    Server paiene varme som forrett eller en liten kveldsrett, gjerne med en grønn salat til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Paideig:
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt hvete, fin
  • 75 g smør
  • 2 ss kaldt vann
  • Fyll:
  • 1 stk kinakål
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stk egg
  • 150 g snøfrisk naturell
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • I ovn ved 190°C i 20-25 minutter.

    Elt sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i foodprosessor. Del den i fire jevnstore emner og klem deigen ut i porsjonsformer. Prikk bunnen godt med en gaffel, dekk formene til og sett dem i kjøleskap i minst 30 minutter.

    Finsnitt kålen og fres den i olje sammen med sjalottløk i 3-4 minutter. Avkjøl kålen og fordel den i paiformene.

    Visp sammen egg og snøfrisk, smak til med salt og pepper. Hell det i formene og stek paiene midt i ovnen til fyllet er fast og paideien gyllen.

    Server paiene varme som forrett eller en liten kveldsrett, gjerne med en grønn salat til.