Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør raskt til deigen samler seg. Sett deigen kjølig i ca. 30 minutter.

    Kjevle paideigen eller trykk den ut i en paiform, ca. 20 cm. i diameter.


    Forstek paien ved 200 grader C i ca. 10 minutter. La den avkjøles.

    Bland sammen crème fraîche, blåmuggost og egg til en krem. Smør den over bunnen av paiskallet.

    Del tomater i skiver og fordel oppå. Strø på pinjekjerner og hakket frisk timian, og stek paien ved 200 grader C i ca. 30 minutter til den har fått fin farge.

INGREDIENSER

  • Paideig:
  • dl hvetemel
  • 75 g smør
  • 0 g kesam original
  • Fyll:
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 50 g blåmuggost
  • 2 stk egg
  • 4 stk tomat
  • 3 ss hakket frisk timian
  • 50 g pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør raskt til deigen samler seg. Sett deigen kjølig i ca. 30 minutter.

    Kjevle paideigen eller trykk den ut i en paiform, ca. 20 cm. i diameter.


    Forstek paien ved 200 grader C i ca. 10 minutter. La den avkjøles.

    Bland sammen crème fraîche, blåmuggost og egg til en krem. Smør den over bunnen av paiskallet.

    Del tomater i skiver og fordel oppå. Strø på pinjekjerner og hakket frisk timian, og stek paien ved 200 grader C i ca. 30 minutter til den har fått fin farge.