Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bruk en 13x30 cm form. Start med å kle formen innvendig med plastfolie.

    Lagg av hvite bønner:

    Hell vegg laken fra boksen med bønner, og skyll bønnene grundig. Mos dem i en stor boll og ha i sitronsaft, olivenolje og oregano.

    Press hvitløken og ha det over i bollen.

    Bland alt til en jevn røre og smak til med salt og pepper.

    Fordel blandingen jevn utover bunnen av formen.

     

    Lag av paprika:

    Del paprikaene i to og fjern steiner og hinner. Grilles i ovn med skinnsiden opp under grillelement i ca. 5 minutter til paprikaen nesten ser brent ut (230°C om du ikke har grillelement). Ta paprikaen ut og dekk med aluminiumsfolie. Etter noen minutter er skinnet lett å dra av.

    Ha den grillede paprikaen og fetaost i en foodprosessor og kjør til en jevn røre.

    Fordel blandingen oppå bønnelaget i formen.

     

    Lag av pesto:

    Finhakk hvitløk, basilikum, kruspersille, pinjekjerner og olivenolje i en foodprosessor. Kjør alt til en jevn røre.

    Bland inn ricottaosten.

    Fordel blandingen oppå paprikalaget i formen.

     

    Dekk formen med plastfolie og sett den i kjøleskap over natten.

    Ved servering hvelves posteien over på et serveringsfat. Fjern plastfolien og pynt med litt friske urter.

    Server posteien med godt brød.

INGREDIENSER

  • Lag av hvite bønner:
  • 2 boks hvite bønner
  • saften av ½ stk sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss hakket frisk oregano
  • 2 båt hvitløk
  • Lag av paprika:
  • 2 stk rød paprika
  • 400 g fetaost
  • Lag av pesto:
  • 2 båt hvitløk
  • 1 bunt frisk basilikum
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 80 g ristede pinjekjerner
  • 3 ss olivenolje
  • 250 g ricotta

Fremgangsmåte

  • Bruk en 13x30 cm form. Start med å kle formen innvendig med plastfolie.

    Lagg av hvite bønner:

    Hell vegg laken fra boksen med bønner, og skyll bønnene grundig. Mos dem i en stor boll og ha i sitronsaft, olivenolje og oregano.

    Press hvitløken og ha det over i bollen.

    Bland alt til en jevn røre og smak til med salt og pepper.

    Fordel blandingen jevn utover bunnen av formen.

     

    Lag av paprika:

    Del paprikaene i to og fjern steiner og hinner. Grilles i ovn med skinnsiden opp under grillelement i ca. 5 minutter til paprikaen nesten ser brent ut (230°C om du ikke har grillelement). Ta paprikaen ut og dekk med aluminiumsfolie. Etter noen minutter er skinnet lett å dra av.

    Ha den grillede paprikaen og fetaost i en foodprosessor og kjør til en jevn røre.

    Fordel blandingen oppå bønnelaget i formen.

     

    Lag av pesto:

    Finhakk hvitløk, basilikum, kruspersille, pinjekjerner og olivenolje i en foodprosessor. Kjør alt til en jevn røre.

    Bland inn ricottaosten.

    Fordel blandingen oppå paprikalaget i formen.

     

    Dekk formen med plastfolie og sett den i kjøleskap over natten.

    Ved servering hvelves posteien over på et serveringsfat. Fjern plastfolien og pynt med litt friske urter.

    Server posteien med godt brød.

Lag noe godt Se alle (123)