Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor. Trykk paideigen ut i en smurt paiform - 24 cm i diameter - og sett den kjølig i ca. 15 minutter.

    Finhakk løken, del sjampinjonger i skiver og stek raskt i panne sammen med løken. Fordel sopp og løk i paien og tilsett hakkede urter og revet ost. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien.

    Stek paien på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 minutter til paien er fast og gyllen.

    Server den nystekte paien med en god grønn salat til. Paien er også god både lun og kald.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Paibunn:
  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 2 ss kaldt vann
  • Fyll:
  • 1 dl hakket frisk basilikum
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 stk løk
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 4 stk egg
  • 3 dl matfløte
  • 2 dl revet hvitost
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor. Trykk paideigen ut i en smurt paiform - 24 cm i diameter - og sett den kjølig i ca. 15 minutter.

    Finhakk løken, del sjampinjonger i skiver og stek raskt i panne sammen med løken. Fordel sopp og løk i paien og tilsett hakkede urter og revet ost. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien.

    Stek paien på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 minutter til paien er fast og gyllen.

    Server den nystekte paien med en god grønn salat til. Paien er også god både lun og kald.

Småretter Se alle (123)