Store, fylte tomater

Fylte tomater passer glimrende som forrett eller en smårett med godt brød til. De fylte tomatene kan også brukes som tilbehør til middagen.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 bifftomat

Fyll

  • 4 ss olivenolje
  • 25 g griljermel
  • 1 finhakket løk
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1,5 dl hakkede friske urter
  • pepper og salt etter smak
  • 100 g finhakket bacon

Fremgangsmåte

Skjær et lokk av tomatene og ta ut innmaten. Ta vare på det.

Varm olje i en panne. Ha i griljermel. løk og hvitløk. Stek under omrøring i ca. 3 minutter.

Hakk tomatinnmaten og ha i pannen. Tilsett friske urter. La dette koke i ca. 10 minutter.

Stek bacon for seg, og bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.

Fyll tomatene med fyllet og legg på lokket. Drypp over olivenolje og stek i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook