Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og skjær i grove biter.

    Skrell løk og hvitløk og kutt i biter.

    Fjern frøene i chilien og kutt den i biter.

    Fres løk, hvitløk og chili blank i litt olje.

    Tilsett poteter og grønnsaksbuljong.

    Kok maisen med, men ta den ut før du moser suppen.

    Kok alt til potetene er møre. Mos suppen med en stavmikser eller i foodprocessor.

    Tilsett fløte. Kok opp og smak til med pepper.

    Del mais i 4 tykke skiver. Del avokado i skiver.

    Server potetsuppa med mais og avokado og et dryss av persille.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 600 g potet
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk grønn chili
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 1 stk maiskolbe
  • 1 stk avokado
  • finhakket kruspersille

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og skjær i grove biter.

    Skrell løk og hvitløk og kutt i biter.

    Fjern frøene i chilien og kutt den i biter.

    Fres løk, hvitløk og chili blank i litt olje.

    Tilsett poteter og grønnsaksbuljong.

    Kok maisen med, men ta den ut før du moser suppen.

    Kok alt til potetene er møre. Mos suppen med en stavmikser eller i foodprocessor.

    Tilsett fløte. Kok opp og smak til med pepper.

    Del mais i 4 tykke skiver. Del avokado i skiver.

    Server potetsuppa med mais og avokado og et dryss av persille.