hvit bolle med aspargessuppe

Aspargessuppe med kjørvel

Aspargessuppe du lager fra bunnen av er mye bedre enn suppe du lager fra boks og poser. Lag en stor porsjon når du først er i gang og frys ned til senere.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g grønne friske asparges
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • 5 dl vann
  • 1 dl kremfløte eller matolje
  • 1 potte frisk kjørvel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Skyll aspargesen og brekk bort et par cm nederst på stilkene. Del de i grove biter. Spar på pene topper. Skrell og hakk sjalottløk og fres mykt i olje. Legg i aspargesbiter og la dem frese i pannen en kort stund. Smuldre i buljongterningen og hell på vann. La det koke opp. Småkok videre i ca. 10-12 minutter.

Rør inn fløte, litt etter litt, og tilsett kjørvel etter smak. Bruk en stavmikser i kjelen og kjør suppen jevn (ev. i en foodprosessor).

Forvell de pene toppene i lettsaltet vann. Server suppen varm, kald eller lun - med aspargestopper og kjørvel som pynt.

Legg til på Min side
Del på Facebook