Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær sjalottløken i biter og fres den i olje i en varm panne.

    Del brokkoli og blomkål i grove biter. Bruk også stilken og gjerne noen pene blomkålblader. Spar noen hele små topper til pynt.

    Fres brokkoli og blomkål sammen med løken. Hell på buljong og melk.

    Ha i et laurbærblad.  Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre.

    Legg toppene i et dørslag og kok dem med i suppa ett minutt.

    Ta ut laurbærbladet og mos suppen med en stavmikser.

    Skjær daggammelt brød i terninger. Drypp litt olje over og bak i ovnen på 200 g i 5-6 minutter.

    Server blomkål- og brokkolisuppe med brødkrutonger og små topper av brokkoli og blomkål.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 250 g brokkoli
  • 250 g blomkål
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • dl melk
  • 1 stk laurbærblad
  • salt og pepper etter smak
  • 4 skive grovt brød

Fremgangsmåte

  • Skjær sjalottløken i biter og fres den i olje i en varm panne.

    Del brokkoli og blomkål i grove biter. Bruk også stilken og gjerne noen pene blomkålblader. Spar noen hele små topper til pynt.

    Fres brokkoli og blomkål sammen med løken. Hell på buljong og melk.

    Ha i et laurbærblad.  Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre.

    Legg toppene i et dørslag og kok dem med i suppa ett minutt.

    Ta ut laurbærbladet og mos suppen med en stavmikser.

    Skjær daggammelt brød i terninger. Drypp litt olje over og bak i ovnen på 200 g i 5-6 minutter.

    Server blomkål- og brokkolisuppe med brødkrutonger og små topper av brokkoli og blomkål.