Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp vann tilsatt buljongterninger og eventuelt krydderurter og sitronsaft. Rens blomkålhodet og del det i to. Legg halve blomkål og oppskåret selleri og løk i buljongkjelen. La det koke i ca. 15 minutter, eller til blomkålen er helt mør. Sil av og ta vare på kokevannet. Sett til side halvparten av blomkålen. Bruk matmølle/foodprosessor eller en stavmikser og finmos resten av grønnsakene.

     

    Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn mel. Spe med varm blomkålkraft litt etter litt under omrøring. Tilsett grønnsakmosen.

     

    Skjær det halve, kokte blomkålhodet i små buketter/pene biter som legges i suppen. Gi suppen et oppkok, slå av varmen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Smak til med muskat, salt og pepper. Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk blomkål
  • ca. 50 g stilkselleri (stangselleri) (ca. 1 stilk)
  • 1 stk løk
  • 1 l vann
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 2 ss hakket frisk timian eller andre krydderurter
  • saften av ½ stk sitron
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 stk eggeplomme
  • ½ ts malt muskat
  • salt og pepper
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
Blomkålsuppe i grønn skål

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann tilsatt buljongterninger og eventuelt krydderurter og sitronsaft. Rens blomkålhodet og del det i to. Legg halve blomkål og oppskåret selleri og løk i buljongkjelen. La det koke i ca. 15 minutter, eller til blomkålen er helt mør. Sil av og ta vare på kokevannet. Sett til side halvparten av blomkålen. Bruk matmølle/foodprosessor eller en stavmikser og finmos resten av grønnsakene.

     

    Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn mel. Spe med varm blomkålkraft litt etter litt under omrøring. Tilsett grønnsakmosen.

     

    Skjær det halve, kokte blomkålhodet i små buketter/pene biter som legges i suppen. Gi suppen et oppkok, slå av varmen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Smak til med muskat, salt og pepper. Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.