Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp grønnsakbuljong og sitronsaft.

    Rens blomkålhodet og og løken og del i biter. Bladene kan også brukes.

    Ha det over i buljongkjelen og la det koke i ca. 5 minutter eller til blomkålen nesten er mør.

    Ta av noen pene blomkålbuketter til garnityr.

    Mos suppen med en stavmikser, e.l. og la suppen få et oppkok.

    Trekk kjelen av platen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Suppen må ikke koke etter at eggeplommer er tilsatt.

    Smak til med muskat, salt og pepper.

    Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk løk
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 ss hakket frisk timian
  • saften av ½ stk sitron
  • dl crème fraîche lett, 18 %
  • 2 stk eggeplomme
  • ½ ts malt muskat
  • smak til med salt og pepper
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
Blomkålsuppe i tallerken

Fremgangsmåte

  • Kok opp grønnsakbuljong og sitronsaft.

    Rens blomkålhodet og og løken og del i biter. Bladene kan også brukes.

    Ha det over i buljongkjelen og la det koke i ca. 5 minutter eller til blomkålen nesten er mør.

    Ta av noen pene blomkålbuketter til garnityr.

    Mos suppen med en stavmikser, e.l. og la suppen få et oppkok.

    Trekk kjelen av platen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Suppen må ikke koke etter at eggeplommer er tilsatt.

    Smak til med muskat, salt og pepper.

    Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.