Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Ha rødbeteterningene i en form med lokk som tåler mikrobølgeovn. Ha vann over, sett på lokk og "kok" rødbeteterningene på full effekt i ca. 5 minutter. Ta formen ut og la den stå i ytterligere 5 minutter.

    Varm oljen i en stor kjele på middels varme. Tilsett hakket løk og surr under omrøring til løken blir blank og gyllen. Tilsett buljong, potetterninger, salt og pepper og kok opp.

    Reduser varmen og la det småkoke videre til potetbitene er møre (ca. 8 minutter).

    Ha i rødbeteterninger og balsamicoeddik og kok opp.

    La suppen koke i 2-3 minutter til den har fått en mørk og lekker rødfarge.

    Server suppen varm, gjerne med en klatt rømme og et dryss hakket kruspersille.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk rødbete skåret i terninger
  • 4 ss vann
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 stk hakket løk
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 1 stk potet - skrelt og skåret i terninger
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
Borscht - rødbetesuppe

Fremgangsmåte

  • Ha rødbeteterningene i en form med lokk som tåler mikrobølgeovn. Ha vann over, sett på lokk og "kok" rødbeteterningene på full effekt i ca. 5 minutter. Ta formen ut og la den stå i ytterligere 5 minutter.

    Varm oljen i en stor kjele på middels varme. Tilsett hakket løk og surr under omrøring til løken blir blank og gyllen. Tilsett buljong, potetterninger, salt og pepper og kok opp.

    Reduser varmen og la det småkoke videre til potetbitene er møre (ca. 8 minutter).

    Ha i rødbeteterninger og balsamicoeddik og kok opp.

    La suppen koke i 2-3 minutter til den har fått en mørk og lekker rødfarge.

    Server suppen varm, gjerne med en klatt rømme og et dryss hakket kruspersille.