Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og bland ut buljongterningene i vannet.

    Skrell og skjær rødbetene i små biter (bruk engangshansker pga. fargen), hodekål i små biter, stilkselleri i skiver, poteter i små biter og gulrøtter i skiver.

    Ha grønnsaker, poteter, laurbærblad og finhakket hvitløk over i det kokende buljongvannet.

    Tilsett olje og smak til med salt og pepper.

    La suppen koke på svak varme i 1 time.

    Ekstra godt med en spiseskje rømme og litt hakket kruspersille på toppen ved servering. Server gjerne godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 l vann
  • 3 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 6 stk rødbete
  • 1 stk hodekål
  • 3 stk potet
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk gulrot
  • 4 stk laurbærblad
  • 3 ss olje
  • 1 båt hvitløk
  • salt og pepper etter smak
Borscht med kål og gulrøtter

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og bland ut buljongterningene i vannet.

    Skrell og skjær rødbetene i små biter (bruk engangshansker pga. fargen), hodekål i små biter, stilkselleri i skiver, poteter i små biter og gulrøtter i skiver.

    Ha grønnsaker, poteter, laurbærblad og finhakket hvitløk over i det kokende buljongvannet.

    Tilsett olje og smak til med salt og pepper.

    La suppen koke på svak varme i 1 time.

    Ekstra godt med en spiseskje rømme og litt hakket kruspersille på toppen ved servering. Server gjerne godt brød til.