Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del brokkolien i grove biter.

    Del chilien og fjern hinner og frø.

    Kok brokkoli og chili nesten mørt i buljongen tilsatt laurbærblad. Ikke kok for mye for da har brokkolien lett for å bli grå.

    Ta ut laurbærbladet. og legg til side noen pene brokkolibiter som skal brukes til garnityr.

    Mos resten med en stavmikser, e.l.

    Kok eggene i 8-9 minutter og legg dem over i iskaldt vann.

    Legg de pene brokkolibitene tilbake i suppen, tilsett fløten og gi suppen et oppkok.

    Smak til med salt og pepper.

    Server brokkolisuppen med et halvt hardkokt egg i hver suppetallerken.

     

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g brokkoli
  • dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk grønn chili
  • dl lett matfløte
  • salt og pepper etter smak
  • 2 stk egg

Fremgangsmåte

  • Del brokkolien i grove biter.

    Del chilien og fjern hinner og frø.

    Kok brokkoli og chili nesten mørt i buljongen tilsatt laurbærblad. Ikke kok for mye for da har brokkolien lett for å bli grå.

    Ta ut laurbærbladet. og legg til side noen pene brokkolibiter som skal brukes til garnityr.

    Mos resten med en stavmikser, e.l.

    Kok eggene i 8-9 minutter og legg dem over i iskaldt vann.

    Legg de pene brokkolibitene tilbake i suppen, tilsett fløten og gi suppen et oppkok.

    Smak til med salt og pepper.

    Server brokkolisuppen med et halvt hardkokt egg i hver suppetallerken.